9 Mart 2009 Pazartesi

Pandispanya Tarifi, Yapımı

Malzemeler;
  • 10 adet yumurta
  • 300 gram pudra şekeri
  • 300 gram un
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı;

Yumurtaları bir kap içerisine kırınız. Pudra şekeriyle birlikte hafif ateş üzerinde hafifçe çırpınız. Koyulaşınca ateşten alarak, yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpıldıktan sonra un ve vanilya ilave ediniz. Biraz daha karıştırarak altı yağlanmış kalıba dökünüz. Hafif hararetli fırında 45 dakika pişiriniz.

Bu pandispanya istenilen pasta yerine kullanılabilir. O zaman içine çekilmiş badem, fındık veya kakao konur ve içine konan malzemeye göre isim alır. Konulacak malzemenin miktarı 50 gramdır. Bunlardan biri konulduğu zaman unu 50 gram azaltmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder