9 Mart 2009 Pazartesi

Hurmalı Kadayıf Tarifi


Bayramda misafirlerinize kadayıf ikram edebilirsiniz.

Serbeti için;

Hazırlanışı;

Şerbeti için, şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın. Kenarda soğutun.
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, iri doğrayın. Kadayıfı bir kaba alıp avucunuzda ufalayın. Tereyağını ekleyip kadayıfla birlikte ovun. Bir kahve fincanının içine birkaç tutam kadayıf koyup üzerine bastırın. Daha sonra ortasına bir iki parça hurma yerleştirin. Yeniden kadayıf koyup elinizle bastırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine fincanı ters çevirerek çıkarın. Kalan tüm kadayıfı aynı şekilde hazırlayıp tepsiye sık sık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıf şerbeti çekince servis yapın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder