17 Mart 2009 Salı

Firinda Kuzu Cevirme



Annem ve kiz kardesim yine arayi actigimi ve artik yeni bir tarif eklemem gerektigini soylediklerinde bomba gibi bir tarif ekliyecegim dedim. Tabii cok merak ettiler. ``Kuzu cevirme`` dedigimde ise yok artik daha neler deyip inanamadilar. Nasil yaptigimi anlatincada heeeee dediler hayal kirikligina ugramiscasina. Siz ne sandiniz ki dedim, kuzuyu sise gecirip, bahcede ates yakip kuzuyu orda cevirdigimi mi? Bencede yani, yok artik daha neler :)
Not: Resim cekmeyi az kalsin unutuyordum. Esim son parcayi almadan son anda yetistim. acele bir fotograf oldu yine iste.

Malzemeler: Arzu ettiginiz kadar iri parcalanmis kemikli kuzu eti

Tuz

Su


Yapilisi: Etleri iyice yikayalim. Uzerini bir miktar gecene kadar su ile iyice pisene kadar haslayalim. Kafi miktarda tuz ile tadlandiralim. Eti yagli kismi uste gelecek sekilde firin tepsisine alalim. Biraz hasladimiz suyundan ilave edelim ve uzeri kizarana kadar birazda firinda pisirelim. Cikardiktan sonra uzerine baska bir tepsi kapatarak biraz yumusamasini saglayalim. Eti hasladiginiz su ile pilav yapabilirsiniz.

***Eti haslarken, istediginiz sebzeleride haslama suyuna katarsaniz etiniz daha lezzetli olabilir. Ben bu defa eti tek pisirmeyi tercih ettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder