3 Mart 2009 Salı

BEYAZ BEZE TARİFİ


Beze tarifini http://pastaci.blogspot.com/2005/08/beyaz-bezeler.html adresinden aldım çok basit değişik bir tat, aynen şeker gibi, zaten yumurta beyazı ve şekerden oluşuyor. Çok leziz.

Malzemeler ;
  • - 3 yumurta akı
  • - 5 çay bardağı toz şeker
  • - 1 tutam tuz

tüm malzemeyi orta boy bir tencerenin içerisine koyup ağır ateşe alalım. Mikser ile devamlı çırparak yaklaşık 7 dakika pişirelim. Ateşten aldıktan sonra 10-15 dakika daha çırpmaya devam edelim. Ne zaman mikserin çırpma telini havaya kaldırdığımızda eğer karışım akmıyor sabit duruyorsa bezelerimiz pişmeye hazır hale gelmiş demektir. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim. Krema sıkma torbasına (bende tupperware'in süsleme sihirbazı var) karışımı koyup pişirme kağıdının üzerine şekil vererek bezelerimizi sıkalım. 100-120 derecede pişirelim. Ne zaman bezeler sertleşirse fırından çıkarabiliriz demektir. Fırın telinde biraz soğuttuktan sonra bezelerimiz servise hazırdır. Ama başka bir siteden okuduğum kadarıyla 2-3 damla limon suyu bezelerin daha beyaz olmasını sağlamaktadır.

Hepimize afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder