1 Şubat 2009 Pazar

HAMUR İŞLERİ

Oktay Ustadan Hamsili Börek-7 Ocak 2009



Malzemeler :


* 3 su b. un
* 1 tatlı k. kabartma tozu
* 1 tatlı k. tuz
* 1 çorba k. yoğurt
* 2 çorba k. sıvıyağ
* 1 yumurta
* alabildiği kadar su

İç harcı çin:

* Yarım kg. hamsi
* 4 dal yeşil soğan
* 1 tutam maydanoz
* 1 tutam dere otu
* 1 domates
* tuz, karabiber

Kızartmak için için:

* Sıvıyağ


Hazırlanışı :

Hamuru için karıştırma kabıan 3 su bardağı unu alın.Üzerine 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve karıştırın.Unun ortasını havuz açın ve içine 1 çorba kaşığı yoğurt,1 çorba kşığı sıvıyağ ve içine 1 adet yumurta kırın.Hamuru yoğurun.

Daha sonra hamur merdaneile açın.Kare olarak hamuru kesin.İç harcı yarım kg.hamsiyi çok ince olarak kesin.4 dal yeşil soğanı,1 tutam dereotu ve maydanozu imce olarak kesin.Karıştırma kabına hamsileri,dereotu,maydanozu,küp kesilmiş domatesi ilave edin ve karıştırın.Hamurun içine hamsili iç harçtan ilave edin ve hamuru kapatın.Tavaya sıvıyağı alın ve sıvıyağda hamsili börekerli kızartın.
Devamını okuyun >>

30.12.2008

Patatesli Börek - 10 Aralık 2008



Malzeme :


* 4 yufka
* haşlanmış patates
* 1 soğan
* 1 çorba k. biber salçası

Sosu için:

o 2 yumurta
o 1 çay b. sıvıyağ
o 1 çay b. süt

Hazirlanisi :

Patatesleri haşlayıp ezin. Bir tavaya biraz sıvıyağ alıp soğanları soteleyin.Üzerine biber salçasını ve ezilmiş patatesleri ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra iki yufkayı üst üste koyup siğara böreği gibi kesin. Patatesli iç harçtan birer kaşık koyup gevşek bir şekilde sarın.

Üzerini bıçakla keserek hazırladığınız sostan dökün.Diğer iki yufkaya da aynı işlemi yapıp tepsiyi doldurun. Börekleri 180 derecede pişirin.
Devamını okuyun >>

Pırasalı Katmer - 9 Aralık 2008



Malzeme :


* 1 su b.yoğurt
* 1 su b. sıvıyağ
* 2 yumurta
* 1 çorba k.limon suyu
* 1 çay k.karbonat
* 1 tatlı k.tuz
* alabildiği kadar un

iç harcı için:

o 2 pırasa
o yarım kg.ıspanak
o 1 tutam maydanoz
o sıvıyağ
o tuz
o karabiber
o 150 gr.beyaz peynir veya lor peyniri

Hazirlanisi :

Pırasaları sıvıyağda soteleyin. Üzerine ıspanak yapraklarını da ekleyerek sotelemeye devam edin. Yarı kıvamda pişince altını kapatın. İlk sıcaklığı çıkınca içine ezilmiş peynir ekleyerek karıştırın.

Yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve karbonat karıştırma kabına alınarak çırpılır. Üzerine 1 çorba kaşığı limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Alabildiği kadar un ile hamuru yoğurun.

5 bezeye ayırarak yuvarlayın. Her bir bezeyi servis tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın. İçine iç harçtan koyarak dürüm gibi sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış tepsiye alarak pişirin.
Devamını okuyun >>

16.12.2008

Haşhaşlı Lokum - 12 Aralık 2008



Malzeme :


* 5 su b.un
* Yarım p. yaş maya
* 1 çorba k.toz şeker
* 1 tatlı k.tuz
* 1 su b.süt
* 1 su b.sıvıyağ
* 1 kase haşhaş
* 1 yumurta
* 1 kase ceviz

Hazirlanisi :

Karıştırma kabına unu alın. Ortasını havuz gibi açıp yaşmayayı ekleyin. Havuza sütü,sıvıyağı ve yumurtayı ekleyin. Havuzun sadece ortasını karıştırarak mayayı eritin. Unun üzerine tuzu ve tozşekeri serpin.Unu da yavaş yavaş ortaya çekerek yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın.

Haşhaşın üzerine sıvıyağı dökerek kıvamını açın. Hazırlanan hamuru olabildiğince ince açıp hazırladığınız haşhaşlı harcı her yerine serip rulo yapın. Ruloyu iyice inceltin. Daha sonra gülböreği sarar gibi sarıp kopartın. Böylece hazırladığınız hamur parçalarını tepsiye doldurun.Üzerine bolca parçalanmış ceviz serpip elinizle üzerlerini bastırarak hamuru bir kez daha inceltin.

Dinlenen ve mayalanan hamuru 180 derecede pişmeye bırakın. Üzeri kızaran hamurumuzun ilk sıcaklığı çıkan lokumlarımızı parçalara bölerek ılık ikram edin.
Devamını okuyun >>

10.12.2008

Damla Sakızlı Kurabiye - 3 Aralık 2008



Malzemeler :


* 250 gr. tuzsuz lor
* 2 yumurta
* 1 çay b. sıvıyağ
* 1 su b. toz şeker
* 2 parça damla sakızı
* 1 çay k. karbonat
* yarım limon
* alabildiği kadar un

Üzeri için:

* 1 çay b. susam

Hazırlanışı :

Karıştrıma kabına 250 gr.tuzuz lor peynirini alın.Üzerine 2 parça damla sakızı ilave edin.Üzerine 1 su bardağı toz şeker
ilave edip karıştırın.Üzerine 2 adet yumurta kırın.Hamur malzemesini karıştırın.Üzerine karbınatı ilave edin.Üzerine alabildiği kadar un ilave edin ve karıştırın.Hamurun kulak memesi kıvamında hazırlayın.1 çay kaşığı karbonatın üzerine limon suyu ilave edin.
Devamını okuyun >>

Patatesli Börek - 2 Aralık 2008



Malzemeler :


* 4 yufka
* 4 patates
* 2 soğan
* 1 çorba k. salça
* sıvıyağ
* tuz

Sosu için:

* 1 çay b . süt
* 1 yumurta
* yarım çay b. sıvıyağ

Üzeri için:

* Susam

Hazırlanışı :

Önceden 4 adet patatesi haşlayın.2 adet soğanı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Soğanları tavaya ilave edip soğanları kavurun.Daha sonra soğanın üzerine domates salçası ilave edin.Daha sonra üzerine haşlanmış patatesleri rendeleyin.Üzerine tuz ve kekik ilave edin.Üzerine az miktarda sıcak su ilave edip karıştırın.

Sosu için ise bir kapta 1 çay bardağı süt,1 adet yumurta ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edip karıştırın.Yufkaları üst üste tezgaha yufkaları üçgen olarak kesin.2 yufkanın içine iç harçtan ilave edin ve yufkayı sarın.Patatesli böreği fırın tepsisine dizin.Böreğin üzerine bıçak yardımıyla üstünü kesin.Böreklerin üzerine sosu dökün.Sosun üzerine susamı serpin.Öncden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
Devamını okuyun >>

Galeta Unlu Kıymalı Poğaça - 2 Aralık 2008



Malzemeler :


* 1 su b. sıvıyağ
* 1 su b. yoğurt
* 1 yumurta
* 1 tatlı k. tuz
* 1 p. kabartma tozu
* alabildiği kadar un

İç harcı için:

* 3 soğan
* 300 gr. kıyma
* 1 tutam maydanoz
* sıvıyağ
* tuz, karabiber

Üzeri için:

* Galeta unu

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 1 su bardağı sıvıyağ,1 su bardağı yoğurt,1 adet yumurta,1 tatlı kaşığı tuz,1 paket kabartma tozu ve üzerine alabildiği kadar un ilave edin.Tüm malzemeleri karıştırın.3 adet soğanı yemeklik kesin.Tavaya soğanları ilave edin ve soğanları kavurun.Daha sonra üzerine 300 ge. kıymayı ilave edin ve soğan ile beraber kavurun.Daha sonra üzerine ince kıyılmış olan maydanozu ilave edin.

Hamuru bezelere bölün.Her bezeyi elinizle yuvarlak olarak kesin.Hamurun ortalarına kıymalı iç harçtan ilave edin ve kapatın.Daha sonra poğaçaları galeta ununa bulayın.Galeta unlu poğaçaları fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
Devamını okuyun >>

02.12.2008

Katıklı Ekmek - 1 Aralık 2008



Malzemeler :


* 4 su b. un
* 1 p. kuru maya
* tuz, toz şeker
* yarım çay b. zeytinyağı
* alabildiği kadar ılık su

İç harcı için:

* Yarım demet ıspanak
* 250 gr. lor peyniri
* 1 soğan
* 1 çorba k. biber salçası
* 1 çay b. zeytinyağı
* tuz, pulbiber
* keik veya zahter

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Unun üzerine tuz ve toz şeker ilave edin.Unun ortasına 1 paket kuru maya
ilave edin.Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve ılık su ilave edin.İlk önce mayayı eritin.Daha sonra unuda karıştırak hamuru yoğurun.İç harcı için soğanı yemeklik kesin.Yarım demet ıspanağı iri olarak kesin.Daha sonra soğanı ve ıspanağı bir kaba alın.Üzerine tuz ilave edip karıştırın.Üzerine lor peyniri,biber salçası ve taze kekik ilave edin.Üzerine zeytinyağı ilave edip iç harcı karıştırın.

Hamuru 14 adet bezeye bölün.Tezgahı yağlayın.Daha sonra yağ ile beraber hamurları elinizle açın.Açtığınız hamurların üzerine iç harçtan ilave edin.Daha sonra hamuru kare şeklinde kapatın ve elinizle iyice bastırın.Daha sonra katıklı ekmeği fırın tepsisne dizin.Katıklı ekmeğin üzerine susam serpin.Öncden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
Devamını okuyun >>

Kerebiç - 1 Aralık 2008



Malzemeler :


* 1 çay b. zeytinyağı
* 100 gr. margarin
* 1 çay b. irmik
* 1 tatlı k. kabartma tozu
* 2 yumurta
* alabildiği kadar un

İç harcı için:

* Ceviz
* tarçın
* toz şeker
* pirinç yeşil fıstık

Üzeri için:

* Pudra şekeri


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 100 gr.margarini alın.Üzerine 1 çay bardağı irmik ve yarım paket kabartma tozu ilave edin.
Üzerine 2 adet yumurta kırın ve karıştırın.1 çay bardağı zeytinyağı ilave edin ve karıştırmaya devam edin.Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edin.Üzerine alabildiği kadar un ilave edin ve yoğurun.Cevizi parçlayacıdan geçirin.Cevizin üzerine toz şeker ve tarçın,ilave edip karıştırın.

Hamuru ceviz parçası büyüklüğünde kopartın.Hamuru elinizle yuvarlak şekil verin.Hamurun içine cevizli iç harçtan ilave edin.Daha sonra hamuru kapatın ve elinizle yuvarlayın.Daha sonra kerebiç kalıbında şekil verip fırın tepsiisne dizin.
Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Kerebiç fırından çıktıktan sonra servis tabağına alın.Üzerine pudra şekeri aerpip servis edin.
Devamını okuyun >>

Patatesli Minik Pideler - 28 Kasım 2008



Malzeme :


* hamuru için:
* 4 su b.un
* 1 p.kuru maya
* 1 çorba k.toz şeker
* 1 tatlı k.tuz
* aldığı kadar ılık su
İç harcı için:
o 4 adet haşlanmış patates
o 1 soğan
o 1 çorba k.domates salçası
o maydanoz
o yeşil zeytin
o kaşar peyniri
o tereyağı
o tuz
o karabiber

Hazirlanisi :

Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Üzerine tuzu ve toz şekeri ekleyin. Harmanladıktan sonra ortasını açarak içine mayayı alın. Üzerine biraz su ekleyerek ortadan başlayarak alabildiği kadar
su ile hamuru yoğurun. Ve hamuru dinlenmeye bırakın.

İç harcı için soğanları doğrayarak tereyağında kavurmaya alın. Üzerine rendelenmiş haşlanmış patates, tuz, biber salçası ve domates salçası ekleyerek beraber kavurun. Arlını kapattıktan sonra üstüne doğranmış peynir, zeytin ve doğranmış maydanoz ekleyerek karıştırın.

Hamur mayalanıp pamuk gibi olunca hamurdan ortalama 16 beze oluşturun. Hamurları oval açıp içerisine iç harçtan koyarak pide şekli verin. Dilerseniz kenarlarına yumurta sarısı sürerek 190 derecede pişirin.
Devamını okuyun >>

28.11.2008

Cevzili Lorlu Sarma Börek - 27 Kasım 2008



Malzemeler :


* 4 yufka
* 1 kase lor peyniri
* 1 yumurta akı
* 1 su b.ceviz
* 1 tutam maydanoz

Sosu için:

* 1 su b.süt
* 1 çay b.sıvıyağ
* 1 yumurta

Hazırlanışı :

Maydanozu doğrayarak karıştırma kabına alın. Daha sonra üzerine lor, iri kırılmış ceviz ve yumurta akı ekleyerek karıştırın.

Sosu için sütü, yumurtayı ve sıvıyağı çırpın.

Yufkanın birini tezgaha serin. Sosu serptikten sonra ikinci yufkayı da serin. Uç kısmına iç harçtankoyarak kenarlarını kıvırdıktan sonra rulo yapın. Uç kısmını da sos ile yapıştırdıktan sonra, rulonun üzerini sos ile sıvayın. Dilim dilim keserek yağlanmış tepsiye alarak 180 derecede pişirin.

Devamını okuyun >>

Çekirdekli ve Yulaflı Simitler - 27 Kasım 2008



Malzemeler :


* 2 su b.un
* 2 su b.tam buğday unu
* 1 su b.çavdar unu
* yarım p.yaşmaya
* 1 çorba k.tereyağı
* 2 çorba k.zeyitnyağı
* 1 çay b.süt
* 2 çorba k.toz şeker
* 1 çorba k.tuz
* aldığı kadar ılık su

Üzeri için:

* ay çekirdeği
* yulaf ezmesi

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına unları alarak harmanlayın. Daha sonra ortasını açarak içine mayayı, tereyağını, sütü ve zeytinyağını alın. Kenarlarına şekeri serpin. Ortasından başlayarak karıştırın. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun.

Hamur hazır olunca hamuru altıya ayırın. Her bir hamuru uzun bir fitil yapın 2 ye katlayarak rulo yapın. Uçlarını birleştirerek simit şekli verin. Simidi bir kapta suya tek taraflı olmak üzere suya daldırıp çıkarın. Daha sonra bir kısmını çekirdeğe bir kısmını yulaf ezmesine buladıktan sonra yağlanmış tepsiye alarak bir süre mayalandırın.170 derecede pişirin.

Devamını okuyun >>

27.11.2008

Pizza Kesesi - 26 Kasım 2008



Malzemeler :


* 3 sosis
* 100 gr.sucuk
* yeşil biber
* 1 tutam maydanoz
* mantar
* kaşar peyniri
* feleğen
* 4 adet yufka
* 12 adet milföy
* 1 çay b.mısırözü yağı
* 1 yumurta

Hazırlanışı :

İç harcı için sucuk, sosis, maydanoz ve mantar doğranarak karıştırma kabına alarak harmanlayın. Keseler için milföy yapraklarının her birini önce bir kase yardımıyla büyük bir yuvarlak kesin daha sonra bu yuvarlağın ortasından bir yuvarlak daha çıkararak bir halka şekli elde edin. Yufkaları da yağlayarak üst üste koyun. Bu yufkalardan 12 tane kare kesin. Kestiğiniz yufkaların içine iç harçtan koyarak uçlarını birleştirerek kase yapın.. Milföylerden kestiğiniz halkaları yufka kaselerinin üzerinden bilezik gibi geçirerek yufkanın uçlarını dışarı doğru çıkarın. Bütün hamur için aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürerek tepsiye alın.180 derecede pişirin.
Devamını okuyun >>

Peynirli Cevizli Erişte - 25 Kasım 2008



Malzemeler :


* 1 kase erişte
* tulum peyniri
* beyaz peynir
* keçi peyniri
* 1 su b.ceviz
* 1 çorba k.tereyağı
* 1 tutam maydanoz

Hazırlanışı :

İlk olarak erişteyi arada karıştırarak haşlayın. Ocaktan aldıktan sonra içine küp doğranmış peynirleri ve ince doğranmış maydanozları ekleyerek harmanlayın. Üzeri için cevizleri tereyağında tavada kavurun. Kavrulunca eriştenin üzerine sıcak sıcak dökerek servis yapın.
Devamını okuyun >>

Uluk Katmeri - 24 Kasım 2008



Malzemeler :


* 2.5 s u b.un
* 1 yumurta
* 1 tatlı k.tuz
* alabildiği kadar su

İç harcı için:

* 200 kıyma
* 2 soğan
* 2 çorba k.salça
* 1 tutam maydanoz
* 1 çorba k.tereyağı
* sıvıyağ
* tuz,karabiber

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına unu alın. Üzerine yumurtayı ve tuzu alarak alabildiği kadar su ekleyin. Koyu ayran kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamını bulunca krep gibi tavaya dökerek bu hamurdan ortalama 10 katmer pişirin.

İç harcı için soğanları ince doğrayarak tereyağında kavurun. Biraz kavrulduktan sonra üzerine kıymayı da ekleyerek kavurun. Kıyma biraz kavrulunca üzerine salçayı da ekleyerek kavurun.

Katmerler ve iç harç hazır olunca servis tabağına bir kat katmer bir kat iç harç olmak suretiyle bütün hamurlar ve iç harç dizilir.Katmerleri dilimledikten sonra dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. İzmir yöresinde ise yazın yanında minik doğranmış karpuz ile servis yapılır.

Devamını okuyun >>

Karışık Peynirli Mekik - 24 Kasım 2008



Malzemeler :


* 2 su b.un
* 2 çorba k.yoğurt
* 2 çorba k.tereyağı
* 1 tatlı k.kabartma tozu

İç harcı için:

* koyun peyniri
* tulum peyniri
* keçi peyniri
* 1 tutam maydanoz
* çörek otu

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına unu alarak ortasını açın içine tereyağını ekleyerek karıştırın. Peynirler tuzlu olduğu için hamura tuz eklemeyin.

Başka bir tarafta iç harcı karıştırma yumurtayı kırın. Üzerine peynirleri rendeleyin. Maydanozları da ince doğrayarak ekleyin. Çörek otunu da serptikten sonra karıştırın.

Mekik hamurları ve iç harç hazır olunca hamurdan kalıp sayısı kadar parçalar koparın. Önce elinizde yuvarlayın. Daha sonra uzatarak mekik kalıbının içine basarak yerleştirin. Kalıbın içinde hamurdan havuzlar oluşturun. Hazırladığınız havuzlara iç harçtan koyun. Üzerine çörek otu serperek 180 derecede pişirin.

Devamını okuyun >>

Çift Çekirdekli Ekmek - 21 Kasım 2008



Malzemeler :


* 2 su b. un
* 2 su b. yedi tahıllı un
* 1 su b. kepekli un
* 1 paket yaş maya
* 2 çorba k. esmer toz şeker
* yarım çay b. zeytinyağı
* 1 tatlı k. tuz
* 1 çay b. süt
* alabildiği kadar ılık su
* kabak çekirdeği
* ayçiçeği çekirdeği

Üzeri için:

* Yumurta


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 2 su bardağı unu alın.Unun üzerine 2 su bardağı yedi tahıllı un 1 su bardağı kepekli un ilave edip karıştırın.Unların üzerine 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı esmer şeker ilave edin.Unların ortasına havuz açın ve 1 paket yaşmaya ilave edin.Yaş mayanın üzerine 1 çay bardağı ılık süt ilave edin.Sütün üzerine ılık yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin.Sıvıyağ üzerine ılık su ilave edip ilk önce mayayaı eritin.Daha sonra unu da karıştırak hamuru yoğurun.
Hamurun içine kabak çekirdeği ve ayçiçeği çekirdeği ilave edin.


Daha sonra hamuru 2 parçaya bölün.2 parçaya böldüğünüz hamurları ekmek şeklini verin.Ekmekleri fırın tepsisine alın.Ekmeklerin üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine çörek otu serpin.Ekmeklerin mayalanması yuklaşık olarak 30n dakika mayalanması için bekletin.Daha sonra ekmekleri önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Devamını okuyun >>

23.11.2008

Karışık Sebzeli Milföy Böreği - 20 Kasım 2008



Malzemeler :


* 6 milföy yaprağı
* 3 haşlanmış patates
* 1 havuç
* 1 kase bezelye
* 50 gr. kaşar peyniri
* 1 yumurta
* tuz, karabiber
Hazırlanışı :

İlk olarak öncden 3 adet patates ve 1 adet havucu haşlayın.Haşlanan patatesi ve havucu küp olarak kesin.Karıştırma kabına patates ,havuç,bezelye,küp keslmiş kaşar peyniri üzerine tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.6 adet milföy yaprağını üst ste gelecek şekilde dizin ve merdane ile açın.

Milföylerin içine sebzeli iç harçtan ilave edin ve iç harcı iyice bastırın.Milföylerin kenarlarına yumurta sarısı sürün.Milföyleri sarıp rulo haline getirin.Milföyleri 1 parmak kalınlığında kesin.Fırın tepsisni yağlayın.Milföy böreğini fırın tepsisine alın.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Devamını okuyun >>

Ballı Kestaneli Ekmek - 20 Kasım 2008



Malzemeler :


* 4 su b. un
* 2 çorba k. kepekli un
* 1 paket yaş maya
* 2 çorba k. tereyağı
* 1 çorba k. bal
* 2 yumurta
* 1 su b. kestane
* 1 çorba k. tuz
* 1 çay b. süt
* alabildiği kadar ılık su
* muskat

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4 su bdağı unu alın.Unun üzeribne 2 çorba kaşığı kepekli unu ilave edin.Unun osratına havuz açın ve 1 paket yaş maya ilave edin.Üzerine 1 çay bardağ ılık süt ilave edin1 çay bardağı ılık su işave edin.Üzerine 1 çorba kaşığı bal ilave edin.İlk önce mayayı eritin.Havuzun içine tereyağı,muskat rendesi ilave edin.Havuzun içine 1 adet yumurta kırın diğer yumurtanın sadece akını ilave edin.Daha sonra sıvıları karıştırın.Daha sonra hamura parçalanmış olan kestaneyi ilave edin.

Üzerine ılık su ilave ederek hamuru yoğurun.Hamuru kulak memesi kıvamında hazırlayın.Hamuru 5 adet bezeye bölün.Her bezeyi yuvarlak olarak hazırlayın.Ekmeklerin üzeri için uzun kısa hamurlar yapın.Yuvarlak hamurlrın üzerine uzun şeritleri yerleştirin.Ekmekelrin üzerine yumurta sarısı sürün.Ekmekelerin üzerine bütün kestane batırın.Mayalanması için 30 dakika bekletin.Daha öncden ısıtılmış olan 180 dereclik fırında ekmekleri pişirin.

Devamını okuyun >>

Pırasalı Üçgen Arnavut Böreği - 19 Kasım 2008



Malzemeler :


* 5 su b. un
* 1 tatlı k. tuz
* ılık su

İç harcı için:

* 1 kg. pırasa
* 50 gr. kıyma
* 1 çorba k. domates salçası
* 1 çorba k. biber salçası
* sıvıyağ
* tuz, karabiber

Arakatlar için:
Sıvıyağ

Üzeri için:
* 1 yumurta


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Üzerine ılık su ilave edin.Hamur malzemesini yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru 24 adet bezeye bölün.Bezeleri tatlı tabağı şekline açın.Daha sonra aralarına sıvıyağ sürerek kat kat hamurları dizin.2 adet 12 li ayrı ayrı hamur hazırlayın.
İç harcı için ise pırasaları ince olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine ince kıyılmış olan pırasaları ilave edin.Üzerine 50
gr.kıyma ilave edip soteleyin.Daha sonra pırasaların üzerine biber salçası ve domates salçası ilave edin.

Daha sonra kat kat olan hamurları 12 adet olacak şeklide 2 ayrı 12 adetli hamur elde edin.Açılan hamurları ilk önce elinizle bastırın.Daha sonra hamurları merdane ile açın.Açılan hamurun 12 adedini Açılan hamurları12 adet hamurun üzerine pırasalı iç harcı ilave edin.Üzerine diğer 12li hamuru ilave edin. Hamurların kenarlarına elinizle kıvırın.Yuvarlak fırın tepsisini sıvayağ sürün.Hamuru tepsiye alın.Üzerine yumurta sarısı sürün.Fırına vermeden önce bötreği üçgen olarak kesin.Daha sonra pırasalı üçgen arnavur böreğini önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder