8 Şubat 2009 Pazar

FIRINDA BAHARATLI PATATES


FIRINDA BAHARATLI PATATES(KONGO PATATES)

Malzemeler:

*4 adet orta boy patates

*2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

*tuz,karabiber,pul biber

*birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:

*Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye bölün.Elimizdeki 2 parça patatesi enlemesine dilimleyin.

*Bir kabın içine zeytinyağı,baharatlar ,tuz ve limon suyundan koyup sosu hazırlayın.

*Patatesleri sosun içine koyun ve iyice harmanlayın.

*Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine,soslu patatesleri dökün kabından ve aralıklı olmalarını sağlayın.

*Fırını ızgara ayarına getirip 200-250 derecede kızarana kadar pişirin.(üstleri kızarınca çevirmeyi ihmal etmeyin.)

*Kısa bir sürede oluyor,kontrol etme aralarını uzatmayınJ


kaynak; http://illedeyemek.blogcu.com/firinda-baharatli-patates-kongo-patates_4082113.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder