FIRINDA BAHARATLI PATATES(KONGO PATATES) Malzemeler: *4 adet orta boy patates *2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı *tuz,karabiber,pul biber *birkaç damla limon suyu *Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye bölün.Elimizdeki 2 parça patatesi enlemesine dilimleyin. *Bir kabın içine zeytinyağı,baharatlar ,tuz ve limon suyundan koyup sosu hazırlayın. *Patatesleri sosun içine koyun ve iyice harmanlayın. *Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine,soslu patatesleri dökün kabından ve aralıklı olmalarını sağlayın. *Fırını ızgara ayarına getirip 200-250 derecede kızarana kadar pişirin.(üstleri kızarınca çevirmeyi ihmal etmeyin.) *Kısa bir sürede oluyor,kontrol etme aralarını uzatmayınJ
kaynak; http://illedeyemek.blogcu.com/firinda-baharatli-patates-kongo-patates_4082113.html
|
8 Şubat 2009 Pazar
FIRINDA BAHARATLI PATATES
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder