1 Şubat 2009 Pazar

FIRIN MAKARNA


Frn_makarna_1
Malzemeler:

(6 Kişilik)

  • yarım paket fırın makarna
  • 6 su bardağı su ( makarnayı haşlamak için)
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı peynir rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 10-12 dal yaprakları temizlenip kıyılmış maydanoz.
  • tuz, karabiber

Üzerine:

  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:

  1. Makarnaları su ile 15-20 daki haşlayıp. Süzün. Hemen içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ katın ve yapışmaması için karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta yumurtaları, peyniri,maydonozu, sıvı yağını ve sütü karıştırın
  3. Bu harca makarnalarıda karıştırın.
  4. Kare bir borcamı tepsiyi margarin ile yağlayıp çok az ın sepin ve makarnalı harcı tepsiye boşaltın.
  5. üzerine kaşar peyniri rendesini serpin.
  6. Önceden ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar fırınlayın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder